Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Άλμα ανόδου . . .




Πραγματικό άλμα ανόδου σημείωσε ο γενικός δείκτης με άνοδο 9,54% στις 1969,84 μονάδες με την μετοχή της εθνικής τράπεζας να δίνει το σύνθημα για μία ακόμα συνεδρίαση με άνοδο 16,30% κλείνοντας στα 15,70 ευρώ.

Σήμερα δικαιώθηκα για την επιλογή μου να σας προτρέψω για αγορά εθνικής τράπεζας την προηγούμενη Πέμπτη. Τότε όλοι με αποκαλούσαν τρελό που αγοράζω μετοχές ενώ βρισκόμαστε σε ύφεση, σήμερα όλοι αυτοί με ρώταγαν τι να αγοράσουν και εγώ τους έλεγα "τίποτα σήμερα". Το τρένο αυτό έφυγε, ας περιμένουμε το επόμενο. Εκτός αν κάποιος δεν έχει καθόλου μετοχές και θέλει να επενδύσει και να πουλήσει σε μερικά χρόνια. Τότε ναι είναι η ώρα για αγορά. Αν όμως κάποιος θέλει να βγάλει ένα γρήγορο κέρδος και να πουλήσει σε λίγες μέρες, τότε έχασε αυτό το τρένο, ας περιμένει το επόμενο. Όσοι αγοράσατε όταν σας προέτρεψα, μαζί μου, ετοιμαστείτε για ηρωική έξοδο-πώληση τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν δύο σενάρια.

1ο να δούμε νέα πτώση τις επόμενες μέρες και άρα καλύτερα έστω και με "μικρό" κέρδος 5-10-20%, να πουλήσουμε αύριο ή την Παρασκευή.

2ο να δούμε την επόμενη εβδομάδα να συνεχίζεται η άνοδος και η μετοχή της Εθνικής τράπεζας να γυρνάει στα επίπεδα των 25-30 ευρώ όπου βρισκόταν πριν ένα μήνα.



Διαλέγεται και πέρνετε. Εγώ μάλον θα περιμένω να πουλήσω στα 20 ή ακόμα και στα 25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: