Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Εσύ μην αγοράσεις...

Εγώ θα αγοράσω. Εθνική τράπεζα στα 9 ευρώ πότε θα την ξαναβρούμε; Σύγουρα σε μερικά χρόνια θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν αγοράζεις αυτές τις μέρες αλλά λυπάμαι θα είναι αργά. Μπορεί να δούμε την μετοχή να πέφτει και στα 8 και στα 5 ευρώ αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο εώς απίθανο να δούμε την μετοχή στα 7-8 ευρώ αλλά κανείς δεν ξέρει. Αλλά το σημαντικό είναι πως σε λίγα χρόνια η μετοχή θα έχει επιστρέψει για τα καλά στα 40-50 ευρώ και τότε θα πουλήσουμε και θα έχουμε βγάλει πολύ χρήμα. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα αγοράσουμε στα 8 ή στα 9 ευρώ. Σημασία έχει να αγοράσουμε αυτή την εποχή.
Και επειδή το παρελθόν διδάσκει, μην ξεχνάτε πως το 2003 μετά από πτώση 4 ετών (και όχι ένα όπως τώρα) η μετοχή είχε σημειώσει ανάλογη πτώση και μετά ξεκινώντας από τα 6 ευρώ το 2003 έφτασε τα 47 ευρώ το 2008. Τότε το 2003 κανείς δεν περίμενε την άνοδο η οποία άρχισε τότε στις 1460 μονάδες του γενικού δείκτη και σιγά σιγά και ούτε καν σταθερά ανέβηκε μέχρι τα 47 μέσα σε 5 χρόνια. Οπότε αγοράστε άφοβα και σε 5 χρόνια τα ξαναλέμε στο εξοχικό σας στην Σαντορίνη.
Η κρίση έχει έρθει και έχει αρχίσει να φεύγει από μερικούς τομείς. Σήμερα ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου. 1,6% ! Ο χαμηλότερος των τελευταίων 41 ετών! Οι τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια, οι τιμές αρκετών προιόντων πέφτουν και το χρήμα αναγκαστικά θα γίνει φτηνό. Οπότε θα γυρίσουμε ξανά σε ανάπτυξη. Πότε; Δεν ξέρω αλλά σύντομα σε 2-3 χρόνια οι μετοχές θα έχουν 100% αυξήσει την αξία τους κατά πολύ.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: