Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Φωτιά

Εδώ και 20 χρόνια απορώ. . .
Απορώ γιατί δεν έχουμε 500 αεροπλάνα πυρόσβεσης και 3000 πυροσβεστικά οχήματα έστω και χωρίς προσωπικό.
Βαρέθηκα να μη γίνεται τίποτα.
Ψηφίστε με και υπόσχομαι πως την επόμενη μέρα ΘΑ:
-αγορά 500 πυροσβεστικών αεροπλάνων τα οποία όταν δε τα χρειαζόμαστε θα τα νοικιάζουμε στις γειτονικές μας χώρες και έτσι θα μειώνουμε το κόστος συντήρησης.
-αγορά 2 πυροσβεστικών οχημάτων για κάθε δήμο. Ο κάθε δήμος από μόνος του θα έχει την ευθύνη της καλής λειτουργίας τους και της στελέχωσης με εθελοντές. Τα οχήματα αυτά θα είναι έτοιμα και ανά πάσα στιγμή όταν χρειαστεί θα πηγαίνουν να βοηθάνε όποιον γειτονικό δήμο θα κινδυνεύει.
-θα δημιουργηθούνε σε κάθε δάσος, μέσα στο δάσος, μεγάλες δεξαμενές οι οποίες θα μαζεύουν το νερό της βροχής και θα είναι γεμάτες νερό οπότε σε περίπτωση φωτιάς θα μπορούν άμεσα να τροφοδοτήσουν μέσα στο πουθενά στην ουσία, τα πυροσβεστικά οχήματα.
-θα δημιουργηθούνε μεγάλες αντιπυριτικές ζώνες μέσα στα δάση, πλάτους 300 μέτρων. Καλύτερα να έχουμε δάση τεμαχισμένα παρά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε όταν ξεσπάει φωτιά.
-οι εμπρηστές θα τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.
-τον χειμώνα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα θα είναι πάρα πολλά οπότε θα στέλνονται σε χώρες του νοτίου ημισφαιρίου όπου θα είναι καλοκαίρι, και το καλοκαίρι θα επιστρέφουν μαζί με τις δυνάμεις της χώρας εκείνης. Γιατί το χειμώνα να κάθονται τα αεροπλάνα μας όταν τα χρειάζονται οι χώρες που έχουν καλοκαίρι και αντίστοιχα όταν εμείς έχουμε καλοκαίρι να μην έχουμε τη βοήθεια των χωρών εκείνων;
-κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα οφείλει να πληρώνει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, 20 ευρώ το χρόνο υπέρ πυρόσβεσης. Κάθε χρόνο θα δίνεται στην δημοσιότητα αναλυτική κατάσταση όπου θα φαίνεται που ξοδεύτηκανε τα χρήματα αυτά.

Δυστυχώς όμως τίποτα δε θα γίνει. Απλά σε λίγα χρόνια δε θα έχουμε φωτιές γιατί πολύ απλά θα έχουνε καεί όλα τα δάση. Μία απέραντη Σαντορίνη όλη η Ελλάδα . . .
Άντε καλό ύπνο . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: