Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Κεφαλονια


Ένα από τα ομορφότερα νησιά μας.
Βρέθηκα φέτος εκεί για πρώτη φορά και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Έχει τις ωραιότερες παραλίες, απόμερες και μη, παραλίες που μπορείς όντως να βαπτήσεις "παράδεισος", παραλίες που σύγουρα αξίζει να εξερευνήσεις με σκάφος. Σύγουρα η επόμενη φορά που θα πάω Κεφαλονια, θα είναι με σκάφος.

Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς εύκολα φτάνεις Λευκάδα και από εκεί από την Βασιλική, με σκάφος σε μία ώρα είσαι απεναντι στο Φισκάρδο, το βόρειο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Το Φισκάρδο πρέπει να το δείτε, είναι πανέμορφο. Αλλά λυπάμαι που θα το πω αλλά δε έφαγα καθόλου καλά εκεί και μάλιστα κάθησα και στην γνωστή ταβέρνα της Τασίας, απογοητεύτηκα από το φαγητό... ούτε καν μέτριο... αλλά γενικά στην Κεφαλονιά πουθενά δεν έφαγα καλά...

Στη συνέχεια στο δρόμο σας προς το Αργοστόλι, θα δείτε το πανέμορφο χωριό "Άσσος". Σταματήστε όπωσδηποτε για φωτογραφίες!

Λίγο πιο νότια θα βρεθείτε στην ομορφότερη παραλία της Ελλάδας. Μύρτος!


Υπάρχουν και άλλες πανέμορφες ερημικές παραλίες αλλά είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος.




Γενικά πάντως να ξέρετε πως στην Κεφαλονιά θα χρειαστεί να κάνετε πολλά χιλιόμετρα! Σχεδόν κάθε μέρα έκανα 100+ χιλιόμετρα για να μπορέσω να δω όλο το νησί. Εμεινα στην Σκάλα, περιοχή που αναπτύσεται πολύ τα τελευταία χρόνια.

Μην ξεχάσετε να ΄πατε και στο Ληξούρι το οποίο είναι πανέμορφο.

Σύγουρα μου άρεσε η Κεφαλονιά και μου έμεινα καλές αναμνήσεις λόγω των τέλειων παραλιών, της συναυλίας του Χατζηγιάννη στο Ληξούρι και της ομορφιάς του τοπίου. Δεν θα ξαναπήγαινα για το άθλιο φαγητό... Θα πάω σύγουρα με σκάφος την επόμενη φορά για να εξερευνήσω τις άγνωστες ερημικές παραλίες.



Υστερόγραφο: Οι φωτογραφίες είναι δικές μου... Ειδικά αυτή με το κατσίκι την θεωρώ πολύ καλή... σχεδόν καλλιτεχνική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: