Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Κύριοι κερδοσκόποι,


παρακαλώ μην παρακολουθείτε αυτά που γράφω. Τον τελευταίο διάστημα, υπάρχουν έντονες φημολογίες πως η αγορά αντιδρά σύμφωνα με όσα διαβάζουν εδώ κάπιοι "μεγάλοι παίκτες" του χρηματιστηρίου. Επειδή δε θα τους κάνω την χάρη, θα πω πως και αύριο η αγορά θα συνεχίσει την διόρθωση της προς τα επάνω.

Σήμερα είχαμε άνοδο του γενικού δείκτη κατά 2,83%, η μετοχή της Εθνικής τράπεζας έκλεισε στα 17,98 ευρώ (5,15%) ενώ είχε φτάσει μέχρι και τα 18,70 ευρώ ενδοσυνεδριακά, τα ελληνικά πετρέλαια 6,76 ευρώ (4,32%) και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο σημείωσε άνοδο 8,64% κλείνοντας στα 5,28 ευρώ.

Αύριο φοβάμαι μήπως δούμε μία διόρθωση αλλά λόγω των αμερικάνικων εκλογών θεωρώ πιθανή μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση. Πάντως όσοι είχατε αγοράσει μαζί μου όταν σας προέτρεψα, νομίζω πως τώρα ήρθε η ώρα για πώληση και κατοχύρωση κερδών, εκτός αν δεν έχετε άλλες μετοχές στο χαρτοφυλάκιο σας και θέλετε να τις κρατήσετε ως μακροπροθεσμη επένδυση. Τότε δεν παρακολουθείτε το χρηματιστήριο για τα επόμενα 3-4 χρόνια και μόνο τότε ξαναβλέπετε τις τιμές και πουλάτε περιμένοντας για την επόμενη μεγάλη κρίση. Αλλιώς αν είστε ένας από τους καμένους επενδυτές και έχετε μετοχές στο χαρτοφυλάκιο σας που δεν πουλάτε για να μην καταγράψετε ζημίες, τότε ναι πουλήστε τώρα τις μετοχές που πρόσφατα αγοράσατε και σημειώνουν κέρδος. Αύριο ίσως είναι η μέρα που πρέπει να βγούμε. Αν όχι αύριο, τότε τις επόμενες μέρες θα πρέπει να βγούμε. Εγώ θα περιμένω λίγο τις εκλογές και θα πουλήσω την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή οπότε και προβλέπω να ανεβαίνουν τα χρηματιστήρια λόγω της συνόδου για την αντιμετώπιση που θα λάβει μέρος εκείνη την ημέρα. Οπότε Παρασκευή το αργότερο βγαίνουμε. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε ανοδικές συνεδριάσεις και η μετοχή της Εθνικής τράπεζας να αγγίξει τα 20-22 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: