Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αξίζουμε να μας βοηθήσει;

Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν για την ασθένεια ALS/MND και πόσοι την γνώρισαν τώρα λόγω της εκπομπής "καλημέρα Ελλάδα" που ανέδειξε τον Φώτη, έναν άνθρωπο που έχει την εν λόγω ασθένεια και όταν του είπαν πως έχει 14 μήνες ζωή αυτός γέλασε και χρόνια μετά είναι ακόμα μαζί μας και νομίζω πως θα είναι για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Πάντως σύγουρα πολλοί περισσότεροι γνώρισαν τώρα αυτή την ασθένεια και ίσως από αύριο το μέλον αυτών των ανθρώπων να είναι καλύτερο. Γιατί μέλον έχουν, ψυχή έχουν, θέληση για ζωή έχουν. Αυτό που δεν έχουν είναι κρατική βοήθεια. Ο Φώτης μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί και επικοινωνεί μαζί μας και έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα προσπαθώντας να ενημερώσει τον κόσμο για την ασθένεια του και να βοηθήσει άλλους ασθενείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια με αυτόν προβλήματα. Αναγκάστηκε να βγεί στην τηλεόραση για να ζητήσει ένα φάρμακο το οποίο είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν μπορεί να το βρεί στην Ελλάδα και δεν το χορηγεί το ασφαλιστικό του ταμείο. Βοηθάει αυτό το φάρμακο; Εγώ δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά αφού ο ίδιος το ζητάει νόμιζω δικαιούται να το πάρει. Στη δικιά του ζωή κουμάντο μόνο ο ίδιος θα κάνει. Πρέπει το κράτος να δεχτεί το αίτημα του και να του χορηγήσει το φάρμακο που ζητάει.
http://www.als-net.gr/
Αυτή είναι η σελίδα του. Μπείτε και δείτε τι έχει να πει.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε; Δεν ξέρω αν μπορείτε να βοηθήσετε πολύ αλλά ξέρω πως μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ. Η δύναμη της ψυχής που θα δείτε πως διαθέτει ο Φώτης, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο ασήμαντα είναι πολλά στη ζωή και τι είναι το ποιό σημαντικό.
Φώτη είμαστε μαζί σου.
Αξίζουμε να μας βοηθήσεις;

1 σχόλιο:

zouzouna2 είπε...

Όταν μαθαίνεις για τέτοιες καταστάσεις, νιώθεις μικρός, πολύ μικρός κι όλα τα προβλήματά σου ξαφνικά φαίνονται τόσο ασήμαντα.
Γιάννη σ'ευχαριστώ πολύ για αυτό το μάθημα ζωής. Μπες σε παρακαλώ σ'αυτή τη σελίδα http://www.fatsimare.net/profile/video/video.php?v=08102509m1vl και ανέβασε αν θες και το video.