Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο θάνατος του Ελληνικού μπάσκετ

Σας παραθέτω μία επιστολή ενός φιλάθλου του μπάσκετ που με εκφράζει απόλυτα



Θεσσαλονίκη 23-10-2010



Σήμερα πέθανε το μπάσκετ και μαζί του και μία ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε μαζί του και έζησε αξέχαστες στιγμές. Δεν θα πάρω θέση όσο αφορά για το δίκαιο ή όχι των παικτών, αν και υποθέτω πως όλοι είναι σύμφωνοι πως έχουν δίκαια αιτήματα, αλλά θα πάρω θέση όσο αφορά την κατάντια του πρωταθλήματος. Μετά τα σημερινά γεγονότα, υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος και πρέπει να επαναληφθούν όλοι οι αγώνες αλλιώς το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ θα είναι και επίσημα το πλέον αναξιόπιστο της Ευρώπης. Απορώ κύριοι «υπεύθυνοι» του ΕΣΑΚΕ και του Ελληνικού μπάσκετ. Απορώ που δεν μπορέσατε να βρείτε μία λύση, απορώ που βάλατε τον εγωισμό σας πάνω από όλα και με το «έτσι θέλω» καταφέρατε να σκοτώσετε το μπάσκετ. Διαθέτω διαρκείας για την αγαπημένη μου ομάδα αλλά την επόμενη αγωνιστική δεν θα πάω στο γήπεδο για να δω το παιχνίδι αλλά για να γιουχάρω τους αντίπαλους παίκτες που σπάζοντας την απεργία του ΠΣΑΚ, κατεβαίνουν να παίξουν με την αντίπαλη ομάδα, μισή, και συμβάλουν έτσι στην αλλοίωση του πρωταθλήματος.
Παρακολουθώ αγώνες μπάσκετ από το 1986 και δεν ξεχνώ τις μοναδικές στιγμές που μου πρόσφερε η ομάδα μου, ο Π.Α.Ο.Κ., όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνώ την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων το 1991, τον τελικό του 1992 (με τον Prelevic να πετυχαίνει το τρίποντο της ζωής του λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και μετά να κλαίει με λυγμούς στο κέντρο του γηπέδου), την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς το 1994, τον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων το 1996. Επίσης δεν ξεχνώ τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας. Το χρυσό τελικό του 1987 και το 2005 αλλά και τη δεύτερη θέση το 1989 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , αλλά και τις μεγάλες διακρίσεις στα παγκόσμια πρωταθλήματα (2006, 1990, 1994, 1998).
Από σήμερα όμως δε θα ξεχάσω ποτέ και την πρεμιέρα του 2010. Την πρεμιέρα που σκότωσε το Ελληνικό μπάσκετ. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμβάλανε στη δολοφονία αυτή. Απαιτώ την επανάληψη όλων των αγώνων και να βρεθεί λύση άμεσα. Αν δεν μπορούν οι «υπεύθυνοι» του ΕΣΑΚΕ να βρουν μία λύση, τότε να πάνε σπίτι τους. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα που παραμερίζοντας τις προσωπικές διαφορές τους, θα πάνε το Ελληνικό μπάσκετ μπροστά και θα θέσουν τις βάσεις για νέες επιτυχίες. Και αν δεν βρεθεί λύση ούτε την επόμενη αγωνιστική και δεν ξαναγίνουν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, τότε προτείνω σε όλους τους φιλάθλους να αγνοήσουμε το πρωτάθλημα της ξεφτίλας και να μην αγοράσουμε το προϊόν που ο ΕΣΑΚΕ μας διαθέτει. Πρέπει εμείς οι φίλαθλοι να δείξουμε τον σωστό δρόμο και να απαιτήσουμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα και να καταστήσουμε σαφές σε όλους πως αυτό το αλλοιωμένο προϊόν δεν πρόκειται να το αγοράσουμε. Μετά να δω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι όταν δούνε πως έχει επέλθει η απαξίωση του μπάσκετ και θα βρεθούνε οι ομάδες να παίζουν μπροστά σε 50 φιλάθλους.


Με τιμή,
ένας φίλαθλος του μπάσκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια: