Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Απορώ

Απορώ που

ενώ από την νέα γρίπη στην Ελλάδα πέθανε ένας άνθρωπος τους τελευταίους 8 μήνες, και από τροχαία με "μηχανάκι" 1258 και είχαμε στο ίδιο διάστημα και 5878 τραυματίες, βλέπουμε περισσότερους στο Σύνταγμα να κυκλοφορούν με μάσκα παρά με κράνος . . .

απορώ που

ενώ οι παραγωγοί πέρσυ πούλαγαν ακριβά τα αγαθά τους και οι διεθνείς τιμές είχαν σκαρφαλώσει σε πολύ ψήλα επίπεδα, φέτος που έπεσαν οι τιμές κατεβαίνουν σε απεργίες κλείσιμο δρόμων και απαιτούν ψηλότερες τιμές σχεδόν ισάξιες με τις περσυνές. Και εμείς πρέπει να πάρουμε το μέρος τους; Μα εμάς μας συμφέρει η πτώση των τιμών . . .


απορώ που

ενώ οι επιχειρησείς κλείνουν η μία μετά την άλλη και η αγορά αναστενάζει, τα ΚΚΕ και Σύριζα θέλουν κατώτατο μισθό στα 1500 ευρώ. Αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός τότε το εργατικό κόστος θα είναι τόσο υψηλό που οι εργοδότες δε θα το αντέξουν και συνεπώς θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους . . .


απορώ που

όλοι κοιτάνε να ψηφίσουν όποιον τους τάξει αύξηση μισθού πχ 30 ευρώ ενώ δε σκέφτονται πως αν αυξηθεί ο μισθός 1% αλλά το κόστος ζωής 2%, έχασαν. Σημασία δεν έχει να πάρεις αύξηση. Σημασία έχει να μειωθεί το κόστος ζωής. Καλύτερα να μην έχουμε αυξήσεις αλλά να έχουμε μειώσεις σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης . . .


απορώ που

όλοι οι Έλληνες θέλουν να "βολευτούν" "μπαίνοντας στο Δημόσιο" αλλά όταν γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, μετά απαιτούν μεγαλύτερους μισθούς και θεωρούν πως κουράζονται πολύ. Μα όταν παρακάλαγανε να διοριστούνε, ξέρανε τις συνθήκες . . .


απορώ που

οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ οι εργοδότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι. Ο εργοδότης δηλαδή κάθε Χριστούγεννα πληρώνει διπλάσιο μισθό στην υπάλληλο αλλά ο ίδιος δεν διπλασιάζει τις τιμές . . .


απορώ που

οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται 2 χρόνια άδεια τοκετού ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι


απορώ που

οι γυναίκες βγαίνουν στην σύνταξη πολύ νωρίτερα. Ποιός ο λόγος; Εγώ πήγα στρατό . . .
Επίσης αν μου πει κανείς πως κάνουν δουλιές στο σπίτι θα απαντήσω πως τις δουλιές στ οσπίτι μου τις κάνω μόνος μου καθότι εργένης . . .


απορώ που

κάποια κόμματα φωνάζουν πως δεν πρέπει ο κόσμος να πληρώσει την κρίση τους. Τελικά η κρίση είναι κάπιων συγκεκριμένων ατόμων; Είναι κρίση με ονοματεπώνυμο σαν την γνωστή σοκολάτα Lila pause;

και αν είναι αλήθεια πως είναι κρίση με ιδιοκτήτη, τότε μπορεί κάποιος να μας πει ποιανού ήταν η κρίση του 1927;


απορώ που

οι πολύτεκνοι έχουν κάποια προνόμια. Γιατί πρέπει εγώ να πληρώνω κάποιον που θέλει να κάνει 4 παιδιά; Αν δε μπορεί να τα ανατρέψει ας κάνει 2. Για ποιό λόγο πρέπει να πληρώνω εγώ τα δικά του παιδιά; Θα μου πείτε πως θέλουμε να έχουμε νέους κτλ και θα απαντήσω πως εδώ με τόσους νέους και δεν υπάρχουνε δουλιές, που να είναι και περισσότεροι! Επίσης ναι κανονικά το ασφαλιστικό σύστημα υποτίθεται πως πληρώνεις ενώ δουλεύεις και αυτά τα λεφτά θα σου επιστραφούν όταν βγεις στην σύνταξη. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αυτά που έδιναν οι παππούδες μας δεν έφτασαν ούτε για εκείνους και πήραν και λίγα από αυτά που έδωσαν οι γονείς μας οι οποιοι τώρα που πέρνουν σύνταξη, στην ουσία δεν υπάρχουν εκείνα που εκέινοι έδιναν και πέρνουν τα δικά μας. Εμείς θα πάρουμε τα . . .
Οπότε οι έξυπνοι πολιτικοί σκέφτηκαν να λύσουν το ζήτημα απλά με το να αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των εργαζομένων σε σχέση με αυτό των συνταξιούχων. Μία πυραμίδα είναι το όλο ζήτημα δηλαδή και οι πυραμίδες ποτέ δεν άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου . . .


απορώ που

η αγαπημένη ακόμα δεν είπε το ναι αλλά ούτε το όχι. Αλλά τι λέω; Δεν απορώ. Καλά κάνει. Σίγουρα θα το πει το ναι αργά ή γρήγορα.


απορώ που

υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν όσα γράφω . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: