Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η κρίση φεύγει

Όπως έχω πει προ πολλού, η κρίση κάνει τον εξής κύκλο.
Πρώτα έχουμε άνοδο υπερβολική των τιμών παραγωγού και γενικά ζούμε την ακρίβεια παντού. Το είδαμε αυτό όταν το 2006-2008 είδαμε τις τιμές σε σιτάρι, ρύζι, πετρέλαιο και όλα τα αγαθά, να ανεβαίνουν εξωφρενικά σε τέτοιο σημείο που ποτέ δε φανταζόμασταν.
Στη συνέχεια ακολουθεί η πτώση στα χρηματιστήρια. Ακολουθεί η εμφάνιση της κρίσης στις επιχειρήσεις, απολύσεις. Μετά βλέπουμε τα χρηματιστήρια στο ναδίρ, τον χρυσό σε τρελές ψηλές τιμές και πλέον είμαστε στο μέσο της κρίσης. Στη συνέχεια βλέπουμε πτώση στις τιμές ακινήτων και πτώση των τιμών των αγαθών.
Αυτή τη στιγμή άρχισε η αναστροφή. Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν αυτή τη στιγμή, το πετρέλαιο ανεβαίνει σιγά σιγά, ο χρυσός τώρα θα αρχίσει να πέφτει.
Τι προβλέπω; Τα χρηματιστήρια θα ανέβαινουν, αν αγοράσατε όταν σας είπα πριν 2 μήνες, είστε τυχεροί, αν όχι ακόμα προλαβαίνετε, θυμηθείτε με, εθνική τράπεζα στα 17 ευρώ για αγορά καλά είναι όταν σε 1-2 χρόνια θα είναι 30-40.
Ο χρυσός θα πέσει στα 600 και ίσως και 500 δολάρια τα επόμενα χρόνια άρα πουλάμε.
Οι τιμές σε αυτοκίνητα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα που θα μπορούσαμε να βρούμε, άρα αγοράζουμε.
Τα τρόφιμα είναι στις χαμηλότερες τιμές, άρα αγοράζουμε και βασικά επειδή η κρίση τώρα άγγιξε τα καταστήματα, αυτά αναγκάζονται να κάνουν συνέχεια προσφορές οπότε πρέπει να κυνηγούμε τις προσφορές.
Το πετρέλαιο θα ανέβει σιγά σιγά οπότε με το που θα μπει ο χειμώνας αγοράζουμε πετρέλαιο.
Τα ακίνητα είναι ο κλάδος που στο τέλος τον αγγίζει η κρίση οπότε οι τιμές θα πέσουν κιάλλο και οπότε αυτή τη στιγμή περιμένουμε και αγοράζουμε στο τέλος του 2009 όταν θα πουλήσουμε τις μετοχές με μεγάλο κέρδος.
Και αλήθεια υπάρχει κάποιος που δεν με πίστεψε και δεν αγόρασε μετοχές πριν δύο μήνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: