Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αγρότες



Σήμερα πολλοί αγρότες βγήκαν στους δρόμους και έκλεισαν κάποιους δρόμους για λίγη ώρα και απείλησαν πως θα συνεχίσουν να κλείνουν τους δρόμους γιατί έχει πέσει η τιμή σε πολλά προιόντα τους. Και εγώ αιρετικός και αντιλαικός όπως πάντα (αν και θεωρώ πως ο εύκολο δρόμος είναι να είσαι υπέρ του λαού άσχετα αν θεωρείς πως οι θέσεις της εκάστοτε ομάδας είναι λάθος, και όχι να λες αυτά που πιστεύεις και που κατά κοινή ομολογία είναι τα σωστά, πχ εύκολα λες "κρίμα κ. Αννα που το δημόσιο δεν διόρισε τον γιόκα σου που τελείωσε ολόκληρο λύκειο, το δικό μας παιδί αλλά διόρισε τον άλλο που τελείωσε ΑΕΙ", "καλά ανεγκέφαλοι είναι και ζητάνε από την κόρη σου να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά; αφού είναι μόνο 7 άτομα στην δουλειά και δεν προλαβαίνουν ε ας τους αφήσουν να ξεκουράζονται εναλάξ σπίτι" ή τέλος "έλα μωρέ τι πειράζει που μέχρι τώρα έχεις πάρει 12578 μέρες αναρωτική άδεια χωρίς να αρωστήσεις. τόσα προσφέρεις και σου δίνουν μόνο 1200 ευρώ") έρχομαι και ρωτάω:
1ον Σε ποιόν ανήκει ο δρόμος; Γιατί νομίζω πριν ένα μήνα πλήρωσα κοντά 500 ευρώ για να χρησιμοποιώ αυτόν τον δρόμο! (άλλο θέμα και αυτό να μη πληρώνουμε όλοι τα ίδια τέλη κυκλοφορίας αλλά ανάλογα λέει με τα κυβικά! Γιατί ρε φίλε αν έχω περισσότερα κυβικά σημαίνει πως τον χρησιμοποιώ περισσότερο;) Αφού δε μπορώ να χρησιμοποιώ τους δρόμους, τότε ας μου δώσουν πίσω ένα μέρος των χρημάτων.
2ον Με ποιό δικαίωμα κλείνει κάποιος ένα δρόμο; Έγω μπορώ να κλείσω ένα δρόμο ή θα με "πάνε μέσα"; Το "δικαίωμα" του να κλείσει κάποιος ένα δρόμο από τι ορίζεται; Μήπως από τον αριθμό των ατόμων; Από τη θέση των ατόμων στην κοινωνία πχ οι αγρότες μπορούνε, οι δάσκαλοι όχι κτλ;
3ον Η αστυνομία γιατί προστατεύει αυτούς που παρανομούν και όχι εμάς που καθόμαστε εγκλωβισμένοι λόγω της αντικοινωνικότητας των λίγων;
4ον Γιατί ξεχάσανε όλοι αυτοί που τώρα μιλάνε για φτηνές τιμές παραγωγού, πως η κρίση ξεκίνησε εξαιτίας αυτών των ψηλών τιμών τα τελευταία 2 χρόνια; Όταν πέρσυ το σιτάρι και τα άλλα προιόντα είχαν φτάσει στα ύψη, γιατί κανείς αγρότης δεν έκλεισε έναν δρόμο; Τώρα που έπεσε η τιμή θα έπρεπε να χαιρόμαστε που θα πέσουν και οι τιμές στα ράφια γιατί να είστε σύγουροι πως θα πέσουν αργά η γρήγορα.
5ον Οι άραβες διαμαρτύρονται το ίδιο προκλητικά με τους αγρότες γιατί έπεσε λέει η τιμή του πετρελαίου! "Ε και;" απαντά εγώ! Επειδή πέρσυ είχε ξεφύγει η τιμή στα 150$ πλέον θεωρούν κεκτημένο την τιμή εκείνη και τώρα δε τους αρέσε ιπου αγοράζουμε στα 40$. Αυτά μου θυμίζουν ένα νοσοκομείο που ξαφνικά οι παρασκευάστριες μία μέρα αντέδρασαν και αποφάσισαν πως είναι λίγες χωρίς να ορίσουν ποιό νούμερο ορίζει την ένοια "λίγες" και αποφάσισαν πως αφού είναι λίγες δε θα κάνουν τις πρωινές αιμοληψίες. Προσέξτε, δεν αποφάσισαν πως θα δουλεύουν όσο προλαβαίνουν αλλά πως δε θα δουλεύουν καθόλου! Και αντί να επέμβει ο εισαγγελέας και να τις διώξει από το δημόσιο, πέρασε το δικό τους και επί 5 μήνες καθόντουσαν... Γιατί ήταν "λίγες"; Γιατί πολλές έπερναν συνέχεια αναρωτικές γιατί έκαναν λέει δύσκολη δουλειά και άλλες έμεναν έγκυος και καθόντουσαν από τον πρώτο μήνα γιατί λέει κινδύνευε η εγκυμοσύνη στο νοσοκομείο! Στο νοσοκομείο που καθημερινά εκατοντάδες γυναίκες γενάνε, κάποιες κινδύνευαν; Τι πέτυχαν; Επί 5 μήνες τα αίματα τα έπερναν οι ειδικευόμενοι γιατί αν πέθαινε ένας ασθενής, ο ιατρός θα πήγαινε στη φυλακή, και αυτές καθόντουσαν. Και μη γελιόμαστε όλες αυτές δε δουλεύουν 8ωρο αλλά 5-6 ώρες με την ανοχή της διοίκησης. Τελικά μετά από μήνες έγινε πρόσληψη 5 άτόμων από το νοσοκομείο (stage), στα οποία ανάθεσαν να πέρνουν τα αίματα! Η έκπληξη είναι πως αυτά τα 5 άτομα προλάβαιναν να κάνουν όλες τις αιμοληψίες ενώ πριν λίγο καιρό οι 9 παρασκευάστριες δεν προλάβαιναν! Ακόμα ερευνάται το φαινόμενο απο τους x-files του FBI...

5ον Δεν ανέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε πως δεν μπορώ να περάσω από τον δημόσιο δρόμο εκτός και αν πρόκειται για εθνικό συμφέρον, πόλεμο κτλ. Αν προσπαθήσει κάποιος να μου κλείσει το δρόμο, θα τον πατήσω.
6ον Βαρέθηκα να ακούω την βλακεία του καθενός, ειδικά κάποιων του αριστερού χώρου και καλά που όλη την ώρα βάλονται ενάντια στους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους εκείνους που προσπαθούν να αναλάβουν ρίσκο και να΄δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους άλλους. Ρε μάγκες αν δεν ήταν οι λίγοι, εσείς που θα δουλεύατε; Βαρέθηκα να ακούω τον κάθε ανίκανο να θέλει να απαιτεί να μπει στο δημόσιο. Δηλώνω πως θα ψηφίσω μόνο εκείνον που θα με πείσει πως θα διώξει τους μισούς ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους που το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε το δημόσιο χρήμα, δηλαδή το χρήμα μας, μου, σου.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: